Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Prisvinnende teknologi – Mottar for tredje gang OTCs Spotlight on New Technology Award®

By Annie Korsmo|Published 18 May 2021|Category: News

Energy Valleys medlemsbedrift TECHNI mottar under 2021 Offshore Technology Conference (OTC) Spotlight on New Technology Award® for sitt produkt PACT.

OTC anerkjenner innovasjon og nytenkning og viser de nyeste og mest avanserte teknologiene som skal føre bransjen inn i den digitaliserte, autonome fremtiden. TECHNI mottar med dette sin tredje pris på 10 år, en fantastisk prestasjon fra en liten bedrift i Norge.

-Det at vi nå vinner denne prisen for tredje gang på 10 år er helt utrolig. Så vidt vi vet er det kun ett små-selskap som har klart dette før. På vegne av de ansatte, hvor langt de fleste har vært med på hele reisen, så er jeg utrolig stolt. Det skal bli veldig morsomt å motta prisen i midten av august, sier Dag Almar, CEO i TECHNI.

Prisvinnende og energisparende teknologi

TECHNI sitt produkt PACT anses å være fremtiden for elektrisk opererte felt offshore. Det er et digitalstyrt system for brønnkontroll og senker investering- og driftskostnader samt har positiv virkning på miljøet energimessig og forurensingsmessig. Hele systemet kan også styres med lokal miljøvennlig kraftkilde, som sparer enormt med energi.

Å motta denne prisen åpner flere muligheter for selskapet og kunder: -Det har selvsagt også påvirkning på interessen rundt oss fra både nye kunder, prosjektpartnere Equinor og BakerHughes og mulige investorer når vi nå endelig ser resultatene av titalls millioner nedlagt i FoU, sier Hansen.

Photo: TECHNI

 

PACT

Produktet er en aktuator med tilhørende kontrollsystem og en svært innovativ, patentsøkt failsafe-mekanisme. Det elektriske aktuatorproduktet har overlegen funksjonalitet som setter det høyt over andre løsninger innenfor elektrisk brønnkontroll. Produktet er utformet slik at det kan erstatte og skifte ut eldre mer forurensende systemer uten at man behøver bygge om og forsterke eksisterende infrastruktur.

Les mer om prosjektet her. 

Om TECHNI

TECHNI er et ledende innovasjons- og teknologiselskap som tar ideer fra konsept til ferdige produkter. I løpet av de siste 25 årene har TECHNI avsluttet over 800 prosjekter som spenner fra digitalisert utstyr nede i borehullet, subsea og topside til avanserte systemer innen maritim og industriell medisinsk utstyr, medisinsk utstyr, forsvar og luftfart, inkludert elektriske aktuatorer som er i rommet.