Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Kvinner i lederposisjoner oppfordres til å søke EU-finansiering

By Linea Bancel|Published 13 August 2021|Category: EU, News

Gründere og kvinner i lederposisjoner i oppstartsbedrifter oppfordres av EU til å søke finansiering fra Horisont Europa. Verdens største program for forskning og innovasjon.

Det europeiske innovasjonsrådet (EIC), som er del av verdens største program for forskning og innovasjon Horisont Europa, ønsker å ta en ledende og proaktiv rolle for å sikre flere kvinnelige gründere og toppledere innen teknologiske bedrifter, skriver Innovasjon Norge.

– Mangelen på kvinnelige ledere i innovative vekstbedrifter er også en utfordring her i Norge. De tiltakene som Det europeiske innovasjonsrådet har igangsatt, er viktige bidragsytere for å øke tilgangen til kapital til gode prosjekter med kvinnelige gründere i førersetet i hele Europa – inkludert Norge, sier Ingelin Drøpping, divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling i Innovasjon Norge.

40 prosent av bedriftene som søker finansiering, kommersialisering og skalering skal være ledet av kvinner. EIC utvider i tillegg begrepet «kvinneledet bedrift» til å ikke lenger kun omfatte CEO, men også andre roller i toppledelsen som CTO, CSO og COO.

Initiativet Women TechEU lanseres samtidig. Dette går under ordningen europeiske innovasjonsøkosystemer (EIE). Initiativet skal bistå med coaching, finansiering og akseleratortjenester til dypteknologibedrifter, også kalt «deep tech»-bedrifter, ledet av kvinner.

50 dypteknologibedrifter ledet av kvinner i oppstartsfasen, kan motta støtte.

Den kvinnelige søkeren må være grunnlegger eller medgrunnlegger av bedriften og ha en rolle i toppledelsen (CEO, CTO eller tilsvarende). Alle bransjer innenfor alle teknologiområder kan søke.

Bedriften kan få et tilskudd på EUR 75 000. Dette skal brukes til de første trinnene i innovasjonsprosessen, og til bedriften vokser gjennom videreutvikling av forretningsplan og vekststrategi, markedsavklaringsaktiviteter, partner- og investorsøk og mer.

Søkere som vinner igjennom får tilbud om coaching og mentortjenester, samt mulighet til å delta i en rekke kompetansehevende og nettverksbyggende arrangementer i Europa.

Utlysningen er åpen for søknader her. Frist for å søke er 10. november 2021.