Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Klart vi kan leve av netto null!

By Linea Bancel|Published 09 August 2021|Category: News

Hvordan jobber industrien med å omstille seg til netto nullutslippssamfunnet og hvordan kan politikerne bidra til å øke tempoet i omstillingen? Det er temaet for topplederne som møtes når Energy Valley inntar Bærekraftsscenen på Arendalsuka førstkommende mandag.

Etter mange måneder med få fysiske møter har vi sett en stor etterspørsel for å kunne samles. Arrangementet  “Energinasjonen Norge: Slik bygger vi lykkelandet 2.0” har hatt stor etterspørsel fra flere aktører. På scenen står Kjetel Digre, CEO i Aker Solutions, Hilde Tonne, konsernsjef i Statnett, politisk ledelse i Olje- og energidepartementet sammen med Espen Barth-Eide, energipolitisk talsperson fra Arbeiderpartiet, Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO og Jannicke Nilsson, konserndirektør sikkerhet, sikring og bærekraft i Equinor.

– Fra vi la ut dette arrangementet på nettsiden til Arendalsuka har det vært stor pågang fra toppledere som ønsket plass på scenen. Vi skulle gjerne hatt med alle sammen, men programmet slik det er nå blir tettpakket og vi tenker at det blir interessant både for de som jobber i energibransjen og for folk flest som besøker Arendalsuka, sier daglig leder Preben Strøm i Energy Valley.

På arrangementet presenterer også sjefanalytiker Bjarne Schieldrop en fersk rapport om havvind og kommer med utfordringer til politikerne om å tenke stort. Han mener Norge bør investere 1000 milliarder kroner i havvind de neste ti årene.

Etter arrangementet serverer vi pølser fra Ragnvalds pølsemakeri, laget av Ragnvald Zwilgmeyer.

Etter samtalene på scenen i Arendal Kino, inviteres alle deltakerne til å se partilederdebatten på kinolerretet, samt benytte anledningen til å nyte litt god mat og god drikke med kollegaer, venner og interessante mennesker. Debatten vises direkte og starter 21:20.

– Det er mange som er interesserte i å se åpningsdebatten til valgkampen og samtidig kunne spise i Arendal denne dagen, og restaurantene er fullbooket. Derfor har vi dette tilbudet, sier Preben Strøm.

Publikum vil få øl og lokalproduserte pølser fra Ragnvalds pølsemakeri på Sandøya utenfor Arendal.

– Vi håper flest mulig vil bli igjen for både faglig og sosialt påfyll. Det er i de uformelle møtene at det meste skjer på Arendalsuka! sier Preben Strøm.

 

Arrangementet er på Bærekraftsscenen hvor det er plass til 120 stykker. Tallet kan justeres på grunn av smittesituasjonen.

Energy Valley deltar i tillegg på to andre arrangementer,  “Hvordan skal Norge lykkes med skalering og eksport av bærekraftige løsninger?” og “Energiomstilling: slik skaper vi globale vinnere”.