Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Head of Energy.invented innovation platform

By Linea Bancel|Published 21 December 2021|Category: News, Vacant positions

Vil du være med å bygge et økosystem for innovasjon og vekstselskaper innen energi sammen med noen av de viktigste energi- og teknologiselskapene i Norge? Vi leter etter en person som kan stå for den daglige driften av dette arbeidet i Energy Valley.

Om Energy Valley

Energy Valley er en globalt anerkjent teknologiklynge og Norsk ekspertisesenter (NCE) innen energiteknologi. Energy Valley er en jobbskaper, teknologiutvikler og eksportmotor i energitransformasjonen og rommer store og små selskaper, tradisjonsrike selskaper med lang historie for utvikling, omstilling og innovasjon, samt nye oppstarts- og vekstselskaper.

Sammen leverer vi den teknologien verden etterspør, og sammen skal vi skape nye jobber og ny teknologi for lavutslippssamfunnet.

Vil du være med å styrke vårt økosystem sammen med noen av de viktigste energi- og teknologiselskapene i Norge og verden?

En av klyngens hovedsatsinger fremover er innovasjonsplattformen Energy.invented. Plattformen tilbyr kontorfasiliteter, innovasjons- og forretningsutviklingsprogrammer samt et verdifullt industrielt nettverk for oppstartsselskaper, vekstselskaper og SMB-segmentet innenfor energiteknologi.

Head of Energy.invented innovation platform

Dette blir en viktig operasjonell rolle, ansvarlig for daglig drift av plattformen og fasilitetene, rekruttering, veiledning  og utvikling av de tilknyttede selskapene, i tillegg til oppfølging av partnere og utvikling av programmer og innhold.

Rollen bidrar til at selskapene som er tilknyttet plattformen får mest mulig verdi ut av Energy.inventeds tilbud og tjenester, og kan vokse og utvikle seg.  I tillegg bidrar Head of Energy.invented innovation platform til videreutviklingen av selve plattformens innhold, tjenester og konsepter. Energy.invented har også flere samarbeidspartnere innen finansiering-, advokat- og rådgivingstjenester. En del av rollen blir å følge opp og videreutvikle disse partnerskapene.

Stillingen rapporterer til VP Energy Innovation & Programs.

Som vår nye Head of Energy.invented innovation platform har du hovedansvar for:

 • Rekruttering av nye selskaper
 • Oppfølging og veiledning av nye og allerede tilknyttede selskaper
 • Utvikle samarbeid med og følge opp partnere
 • Sørge for at Energy.invented bidrar til klyngens samlede strategi- og måloppnåelse
 • Daglig drift av fysiske fasiliteter
 • Gjennomføring av arrangement og programmer
 • Aktivt følge med på andre innovasjons- og energiteknologimiljøer
 • Kontinuerlig videreutvikle plattformens tjenester og tilbud, og utvikling av digitalt innhold til plattformen
 • I samarbeid med Head of Strategic Partnerships etablere forretningsmodellen for langsiktig finansiering av Energy Invented 
 • I samarbeid med Energy Valleys kommunikasjonsteam delta med Energy.inventeds stemme i den offentlige debatten om innovasjon, og dele gode historier fra innovasjonsmiljøet

Egenskaper og erfaring

Vi ser etter an strategisk tenkende person, med evne til å omsette strategi til operasjon. Du er nytenkende og har en strukturert tilnærming til innovasjon, med kommersiell teft og erfaring fra industrielle innovasjonsprosesser og oppstartsbedrifter. Du har et etablert nettverk innen energi og erfaring fra sektoren i tillegg til:

 • Gode kommunikasjonsegenskaper, skriftlig og muntlig, også som veileder og møteleder. Du må beherske engelsk og norsk fullt ut.
 • Erfaring fra energisektoren og fra oppstartsmiljø
 • MSc, MBA
 • Er kreativ og strukturert
 • Er ambisiøs og målbevisst
 • Har et sterkt engasjement for å finne og utvikle morgendagens selskap innen energiteknologi med internasjonalt potensiale for vekst og påvirkning

Spørsmål angående rollen, CV og søknad kan sendes til Katrine Vetlesen, VP for Energy Innovation and programs i Energy Valley på epost: katrine.vetlesen@energyvalley.com

Hvis du har de kvalifikasjonene vi søker, vennligst send inn CV og søknadsbrev med beskrivelse av hvorfor du er rett kandidat til denne jobben og hva som motiverer deg for å søke.

Generelle søknader vil ikke bli vurdert.

Merk innsendingen din “Head of Energy.Invented”.

Lokasjon: Snarøyveien 20,1360 Lysaker, Norge.
Arbeidsgiver: Energy Valley
Prosent stilling: 100%
Søknadsfrist: Snarest

Sektor: Organisasjoner

Lederkategori: Leder

Sted: Snarøyveien 20, 1360 Fornebu

Bransje: Kraft og energi, Olje og gass

Stillingsfunksjon: Forhandling,Forretningsutvikling og strategi,Koordinering