Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Håper på fullt hus under Arendalsuka

Rundt 1000 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år. Foto: Mona Hauglid
By Linea Bancel|Published 03 August 2022|Category: News

Forespørsler har tikket inn i løpet av sommeren angående å få plass når Energy Valley inviterer til samtaler og debatt under tittelen “Slik blir Norge havvinnere” i Arendalsuka.

Elisabeth Skarbø Moen, VP Communications and Marketing. Foto: Ilja Hendel.

– Et viktig prinsipp for Arendalsuka er at alt er åpent for alle og gratis for alle, så her gjelder det å komme når dørene til Arendal Kino åpner klokken 19.00, eller “Bærekraftscenen”, som kinoen er omdøpt til under Arendalsuka, sier VP Communications & Marketing, Elisabeth Skarsbø Moen.

Arendalsuka er stedet hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk og meninger for nåtid og framtid.

– Dette er andre gangen Energy Valley inviterer industrien til Bærekraftsscenen, og vi ønsker å bygge dette til en av de viktigste møteplassene for industrien og alle andre som er opptatt av å bidra til energiomstillingen mot netto null samfunnet, sier Moen.

Presenterer tidslinje for å nå regjeringens målsetting 

Arrangementet er ett av de største under Arendalsuka og har plass til 260 deltakere i Arendal Kino og gjennomføres i samarbeid med Norwegian Offshore Wind, Capgemini Invent og Innovasjon Norge. Det blir også strømmet på Arendalsukas hjemmesider.

Foruten olje- og energiminister Terje Aasland, som er til stede under hele arrangementet, møter du Kjetel Digre, CEO i Aker Solutions, Sonja C. Indrebø, som er prosjektdirektør for Trollvind i Equinor, Sebastian Bringsværd, Aker Offshore Wind, Håkon Haugli, Innovasjon Norge, Kjetil Lund, NVE, Hildegunn Blindheim, Offshore Norge og Håkon Borgen fra Statnett er også bekreftet.

Tone Lund Bakker, Eksfin og Kristi Birkeland Sørensen, DNB vil etter industripanelet snakke om finansiering som skaper havvinnere. Det hele avsluttes med en politisk duell mellom Terje Aasland og Høyres Nikolai Astrup.

Arrangementet starter 1930. Klokken 2045 går det over i et sosialt arrangement med visning av partilederdebatten på kinolerretet og servering av lokalt produserte pølser og forfriskninger på terrassen og i foajeen.

Se hele programmet her.