Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Fire nye inn i Energy Valley styret

Nytt styre: Øverst f.v: Tallak Thorleifsson (Capgemini), Christina Johansen (Applied Hydrogen), Alexander Risøy (NEBB Engineering), Sandrine Tørstad (Equinor), Petter Reistad (Celsia), Kari Olrud Moen (Styrearbeidende og investor), Karl Petter Løken (Aker Horizons) og Kristin Aamodt (ArcTern Ventures)
By Linea Bancel|Published 25 May 2022|Category: News

Tallak Thorleifsson, EVP i Capgemini er ny styreleder i Energy Valley.

– Som styreleder ser jeg frem til å jobbe enda tettere med Energy Valley ved økosystemet av energirelaterte selskaper både for våre eksisterende medlemmer og nye muligheter, sier Thorleifsson.

Bård Brath Ingerø går av som styreleder etter to år. Ut av styret går også Astrid Rusås Kristoffersen (Kongsberg Maritime), Charlotte Berge (Lundin Energy Norway), og Ingvil Tybring-Gjedde (Earth, Wind & Power AS).

– Mitt mål er at Energy Valley skal gi et vesentlig bidrag for å fremskynde det grønne skiftet både med energilandskapet i østlandsregionen og Norge som helhet, og balansere dette med et internasjonalt presserende behov for leveransesikkerhet fra våre tradisjonelle fossile energikilder, sier Thorleifsson

Et optimalt sammensatt styre

– Først av alt så vil jeg gi honnør til den jobben som valgkomiteen har gjort for å få på plass sterke kandidater til Energy Valley. Deretter er det utrolig motiverende å se på hvilke ressurser som ønsker å sitte i vårt styre, sier daglig leder  Preben Strøm.

På årsmøtet kom fire nye medlemmer inn i styret: Kari Olrud Moen, styremedlem og investor i blant annet Sandwater, Fremtind og Elopak, Christina Johansen, styreleder i Applied Hydrogen og tidligere SVP, Product Management i TechnipFMC, Petter Reistad, CEO i Celsia og Kristin Aamodt, Investeringsdirektør og partner i ArcTern Ventures. Alle fire er valgt for to år.

– Nå har vi et styre som er tilnærmet optimalt sammensatt med tanke på vår strategi og hvor vi i administrasjonen ser at vi trenger kompetanse for å nå våre ambisiøse målsettinger, sier Strøm og legger til:

– Jeg ser fram til å jobbe enda tettere med det nye styret og tror at de vil være helt avgjørende som ressurser på vegne av våre medlemmer og vårt øvrig økosystem for at vi skal ytterligere befeste vår posisjon som Norges ledende energiteknologiklynge, avslutter Strøm.