Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Energy Valley på Arendalsuka

By Linea Bancel|Published 31 May 2022|Category: News

Olje- og energiminister Terje Aasland deltar i politikerpanelet når Energy Valley, Norwegian Offshore Wind, Capgemini Invent og Innovasjon Norge inviterer til debatt og sosialt samvær under tittelen “Slik blir Norge havvinnere” i Arendalsuka. 

– Vi gjentar suksessen fra i fjor og fyller Bærekraftscenen i kinoen i Arendal før partilederdebatten for å diskutere hvordan vi kan skape denne nye næringen sammen, industri, finans og politikere. I år har også Olje- og energiministeren takket ja og det er vi veldig glade for. Arrangementet i fjor var så populært at vi måtte avvise folk i døren, så her gjelder det å komme tidlig. Dørene åpner klokken 19.00 torsdag 18 august, sier VP Communications & Marketing, Elisabeth Skarsbø Moen.

Arrangementet starter 1930. Klokken 2045 går det over i et sosialt arrangement med visning av partilederdebatten på kinolerretet og servering av lokalt produserte pølser og forfriskninger på terrassen og i foajeen.

– Vi håper det summer av liv og at mange blir inspirerte også i år. Vår samarbeidspartner Capgemini Invent vil presentere en helt fersk tidslinje for hva som må til for at vi faktisk skal nå regjeringens målsetting om å tildele arealer for å bygge ut 30 GW havvind innen 2040. Deretter blir det industridebatt, vi skal høre fra finans og det hele avsluttes med en politisk debatt med ministeren som deltaker, sier Moen.

Norge har ambisjon om å bli en verdensledende havvindnasjon, og havvind er også en del av regjeringens eksportsatsning.

Etterspørselen etter fornybar energi har økt etter Russlands invasjon av Ukraina, og norsk havvind kan spille en viktig rolle i den europeiske energisikkerheten, samtidig som verden jobber med å nå netto null.

Så langt er SVP Business Development i Aker Offshore Wind Sebastian Bringsværd og administrerende direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli bekreftet, og mange flere blir offentliggjort de nærmeste dagene. Følg med her.