Join our world-class energy technology cluster.MembersBecome a member

Energy Valley på Arendalsuka

By Linea Bancel|Published 28 June 2022|Category: News

Energy Valley byr på toppnavn når vi inviterer til samtaler og debatt under tittelen “Slik blir Norge havvinnere” i Arendalsuka. 

Arrangementet er ett av de største under Arendalsuka og har plass til 260 deltakere i Arendal Kino og gjennomføres i samarbeid med Norwegian Offshore Wind, Capgemini Invent og Innovasjon Norge

Foruten olje- og energiminister Terje Aasland, som er til stede under hele arrangementet, møter du Kjetel Digre, CEO i Aker Solutions, Sonja C. Indrebø, som er prosjektdirektør for Trollvind i Equinor, Sebastian Bringsværd, Aker Offshore Wind, Håkon Haugli, Innovasjon Norge, Kjetil Lund, NVE, Hildegunn Blindheim, NOROG er også bekreftet. Statnett stiller også med en av sine toppledere.

Tone Lund Bakker, Eksfin og Kristi Birkeland Sørensen, DNB vil etter industripanelet se på finansiering som skaper havvinnere. Det hele avsluttes med en politisk duell mellom Terje Aasland og Høyres Nikolai Astrup.

Arrangementet starter 1930. Klokken 2045 går det over i et sosialt arrangement med visning av partilederdebatten på kinolerretet og servering av lokalt produserte pølser og forfriskninger på terrassen og i foajeen.

– Vi gjentar suksessen fra i fjor og fyller Bærekraftscenen i kinoen i Arendal før partilederdebatten for å diskutere hvordan vi kan skape denne nye næringen sammen, industri, finans og politikere. I år har også Olje- og energiministeren takket ja og det er vi veldig glade for. Arrangementet i fjor var så populært at vi måtte avvise folk i døren, så her gjelder det å komme tidlig. Dørene åpner klokken 19.00 torsdag 18 august, sier VP Communications & Marketing, Elisabeth Skarsbø Moen.

Administrerende Direktør for Capgemini Invent Karl Thomas Reinertsen vil presentere en helt fersk tidslinje for hva som må til for at vi skal nå regjeringens målsetting om å tildele arealer for utbygging av 30 GW havvind innen 2040.

En god møteplass for industrien

Norge har ambisjon om å bli en verdensledende havvindnasjon, og havvind er også en del av regjeringens eksportsatsning.

Etterspørselen etter fornybar energi har økt etter Russlands invasjon av Ukraina, og norsk havvind kan spille en viktig rolle i den europeiske energisikkerheten, samtidig som verden jobber med å nå netto null.

Se hele programmet her.